O fotografie devenită simbol al dramei pe care o traveresează refugiaţii a făcut înconjurul lumii

scos_de_turc_63128000

Copilul despre care se crede că ar fi fost sirian, avea numai 3 ani. El şi fratele său de 5 ani s-au înecat în Mediterana, când vasul pe care se aflau împreună cu părinţii lor s-a scufundat. Ei sunt doi dintre cei şase copii care s-au înecat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge cu familiile lor în Europa.

Fotografiile cu copilaşul mort înecat, adus la mal de valuri, cu faţa adâncită în nisipul ţărmului unei plaje din Turcia sunt simbolul ororilor şi disperării unor fiinţe nevinovate, alungate din ţările lor de conflicte armate din ce în ce mai sângeroase şi mai ucigaşe, relatează The Independent.

Aceste imagini greu de descris în cuvinte aduc în atenţie şi ceea ce se întâmplă acum pe continentul european, unde guvernele ţărilor membre ale Uniunii Europene nu o mai scot la capăt cu afluxul de migranţi, care ajung cu miile pe continenţ în fiecare zi. Tot în fiecare zi se înregistrează deceseb din cauza scufundării ambarcaţiunilor precare, improvizate în care sunt aduşi aceşti imigranţi.

Copilul de trei ani se numără printre cei 11 refugiaţi sirieni despre care se crede că s-ar fi murit înecaţi după ce două ambarcaţiuni care îi transportau pe mare s-au scufundat în largul  coastelor insulei greceşti Kos.

Sursa: www.romaniatv.net

De același autor

Related Articles