Numărul deceselor provocate în China de noul coronavirus a crescut la 170

Numărul deceselor provocate în China de noul coronavirus a crescut la 170, iar autorităţile din domeniul sănătăţii au confirmat peste 7.700 de cazuri de infectare.

Virusul s-a răspândit în toate regiunile din China continentală şi în cel puţin alte 16 ţări, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se întruneşte azi pentru a decide dacă trebuie declarată situaţie de urgenţă globală pentru sănătate. Şeful OMS pentru programe de urgenţă a declarat că întreaga lume trebuie să fie în alertă şi a spus că regretă profund fapul că OMS a anunţat pânâ acum în trei rînduri că riscul prezentat de virus ar fi moderaţ în loc de ridicat.

Doctorul Mike Ryan, revenit din China a lăudat măsurile drastice de limitare a epidemiei, dar s-a declarat îngrijorat de situaţiile din Germania, Japonia şi Vietnam unde a apărut răspândirea de la persoană la persoană.

Numeroase ţări îşi repatriază cetăţenii din China, iar autorităţile japoneze au descoperit trei contaminaţi printre cei 206 oameni aduşi în ţară. Franţa, care a raportat până acum 5 cazuri de infectare la cetăţeni veniţi din China a luat măsuri speciale pentru cei ce vor fi repatriaţi.