Ministerul rus al Apărării a creat o așa-zisă forță de propagandă – o nouă forță militară care să se ocupe cu „operațiuni de informare” împotriva adversarilor Rusiei.
„Propaganda ar trebui să fie inteligentă, competentă și eficientă”, a spus ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu, anunțând noua forță militară, scrie Moscow Times.
Oficialul rus nu a spus dacă această forță ar urma să fie condusă de una dintre principalele ramuri militare ale Rusiei sau dacă va opera independent.
Anunțul din aceste zile vine la doar câteva ore după ce Ministerul rus de Externe a lansat un site care se ocupă cu „demascarea” știrilor false, iar purtătorul de cuvânt ministerial, Maria Zaharova, a spus că nevoia de un astfel de site era evidentă. Ministerul Apărării a devenit tot mai activ în domeniul media în ultimul an și jumătate. De altfel, după intervenția surprinzătoare a Rusiei din războiul civil din Siria, din septembrie 2015, ministerul a devenit activ pe Twitter și pe Facebook, creând profiluri în mai multe limbi, pe aceste rețele, despre campania rusească din Siria.
De asemenea, ministerul a folosit rețelele sociale pentru a ataca rapoartele occidentale care acuzau Rusia că nu țintește islamiștii radicali, așa cum susținea Moscova, ci grupările de opoziție siriene. (ziare.com)