Italia impune noi restricţii în regiunea capitalei. Guvernul italian are în vedere o relaxare a măsurilor înainte de sărbători, pentru a le reînăspri apoi între Crăciun şi Revelion.

Potrivit unei ordonanţe, semnate aseară de guvernatorul regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, de la acest sfârşit de săptămână toate activităţile comerciale, inclusiv magazinele alimentare, nu pot să continue vânzarea după ora 21:00; sunt excluse farmaciile. Barurile şi restaurantele, însă, vor putea să livreze la domiciliu până la ora 22:00.

Regiunea Abruzzo, în schimb, va deveni zonă roşie de duminică, ceea ce înseamnă că va fi total izolată, deplasările în afara localităţilor de reşedinţă sau intrările şi ieşirile din regiunea fiind interzise. După 4 decembrie, când se va semna şi publica un nou decret cu măsuri anti-covid, va mai urmă o săptămână de restricţii riguroase după care pentru 10 zile magazinele şi activităţile comerciale vor fi deschise în preajma sărbătorilor de iarnă. În prezent acestea sunt complet închise în regiunile considerate zone roşii, ceea ce reprezintă practic şi jumătate din teritoriul Italiei. RRA