Ninsorile abundente creează probleme în Germania, în landul Bavaria

Ninsorile abundente, care au paralizat în ultimele zile centrul Europei, continuă să creeze probleme în Germania, mai ales în landul sudic Bavaria.

Aeroportul capitalei regionale, München, funcţionează la capacitate redusă, multe şcoli sunt închise şi multe locuinţe nu au încă electricitate.

Debutul sever al iernii a dat peste cap infrastructura de transport a landului, Bavaria. Deşi căile ferate germane au reuşit să repună în funcţiune unele curse pe distanţe lungi, transportul feroviar continuă să fie puternic afectat de ninsorile abundente care s-au abătut peste idilica regiune germană. Pasagerii sunt rugaţi să verifice mersul trenurilor înainte de a călători şi să amâne călătoriile neesenţiale până marți sau miercuri.

În unele districte bavareze, elevii au rămas luni acasă. La fel şi în oraşul Augsburg, unde zeci de şcoli au fost închise total sau parţial din cauza cantităţilor mari de zăpadă de pe acoperişurile clădirilor.

Situaţia nu a revenit la normal nici pe aeroportul din München, unde operaţiunile de zbor au fost reluate doar parţial, după ce sâmbătă au fost complet suspendate. Chiar şi luni, sute de zboruri au fost anulate.

În plus, duminică seara, câteva mii de gospodării încă erau lipsite de energie electrică, în special în Bavaria Superioară, după prăbuşirea unor copaci pe liniile electrice.

RRA

Foto Facebook

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles