Moarte tragică pentru un român de numai 18 ani în Germania, care a fost descoperit în dimineața zilei de joi, 3 mai, fără suflare, blocat într-un container destinat strângerii hainelor vechi.

Tragedia a avut loc în localitatea Landshut, acolo unde tânărul român a încercat să intre, în noaptea de miercuri spre joi, într-un container în care se strâng hainele vechi, cel mai probabil pentru a lua o parte din ele. Din păcate pentru el, tânărul a rămas blocat cu capul în jos și cu picioarele în afara containerului, fiind prins de mecanismul automat al recipientului.

Mai mulți trecători au observant faptul că o persoană era blocată în interiorul containerului și au chemat poliția și ambulanța dar tânărul era deja mort. „Din păcate, bărbatul era deja mort în momentul intervenției noastre“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Günther Tomaschko.

Conform primelor constatări, mecanismul de înclinare și închidere a clapei l-a blocat pe tânăr. Containerul este proiectat astfel încât să fie împiedicată luarea îmbrăcămintei de către persoane neautorizate.