Mii de vizitatori au luat cu asalt Anime Festival de la Singapore

Mii de vizitatori costumaţi în personaje manga şi fani ai anime-urilor au luat cu asalt în weekend Anime Festival Asia (AFA) din Singapore, organizat după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

Convenţia cu o durată de trei zile celebrează cultura japoneză populară.

Subcultura anime-urile, originară din Japonia, a continuat să se dezvolte şi să se extindă pe plan internaţional în ultimii ani în ciuda pandemiei, în mare parte datorită amplei sale prezenţe online şi a numeroşilor săi susţinători.

AFA a atras 120.000 de participanţi la precedenta ediţie, care a avut loc în 2019. Deşi datele referitoare la vânzările de bilete la ediţia din acest an nu sunt încă disponibile, directorul festivalului, Shawn Chin, a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca evenimentul din Singapore să atingă un număr similar de vizitatori, dacă nu chiar să-l depăşească.

”Acum, că sunt în Singapore, am senzaţia că mă aflu la o întâlnire cu vechi prieteni, întrucât am fost în legătură constantă online cu oamenii de aici”, a declarat Hiko, o participantă din Taiwan care face cosplay.

Singapore a relaxat majoritatea restricţiilor COVID-19 anul acesta, iar diferite evenimente internaţionale au revenit în acest oraş-stat în ultimele luni.

AGERPRES

Sursa foto: AFA – ANIME FESTIVAL ASIA/Facebook

De același autor

Related Articles