Microbuz plin cu români, implicat într-un grav accident în Austria. Opt români răniți dintre care doi în stare gravă

Un microbuz plin cu români a fost implicat într-un grav accident în Austria. Microbuzul, un autoturism românesc și un tir din Slovacia au intrat în coliziune, luni după amiază, pe Autostrada A4 din Austria. Din primele informații a rezultat că doi pasageri din microbuz au fost răniţi grav și au fost transportați cu elicopterul la spital, a relatat presa austriacă citată de Agerpres.

Potrivit datelor preliminare obținute de Ministerul Afacerilor Externe, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri.

Ambasada României la Viena a transmis că monitorizeaza situația si este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregatită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Din primele informaţii, de vină ar fi șoferul microbuzului înmatriculat în România care nu a observat că mașinile din fața sa încetinesc din cauza algomerației. El a intrat puternic într-un alt autoturism înmatriculat în România care circula în fața lui. Autoturismul lovit a fost proiectat la rândul lui într-un TIR din Slovacia care era oprit în fața lor, scrie stiridiaspora.ro.

Pentru transportarea răniților la spital s-au folosit două elicoptere. Unul dintre români a fost transportat la spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt.

De același autor

Related Articles