Mesajul unei jurnaliste care a văzut imagini cumplite cu cei 5 tineri români carbonizați la Suceava: “Ne-am săturat să filmăm și să fotografiem morți întinși pe asfalt, copii și părinți uciși de tâmpiți”

O jurnalistă care s-a deplasat la locul tragicului accident în care au murit carbonizați 5 tineri, la intrarea în localitatea Ilișești, județul Suceava, miercurea trecută, a publicat un articol cutremurător despre ceea ce a văzut la fața locului, în publicația informatiata.ro.

Jurnalista a Alina Iosiv a ales un titlu sugestiv pentru articolul în care explică de ce o astfel de tragedie trebuie mediatizată:  ” Explicații de la unul dintre mâncătorii de rahat. De ce un carnagiu ca cel de la Ilişeşti trebuie mediatizat” .

Practic jurnalista explică de ce a mediatizat și de ce ar trebui mediatizat în continuare acest tragic în care 5 tineri și-au pierdut într-un mod atât de dramatic viața:  “Eu inca mai sper ca oamenii pot invata ceva din nenorocirile altora, ca unii se vor opri sa se urce morti de beti la volan sau sa goneasca pe contrasens cu 130 la ora dupa ce vad asemenea stiri! Ca se vor opri in a distruge destine si in a se distruge pe ei insisi! Da, asemenea stiri trebuie sa fie mediatizate pentru ca teribilistii sa vada ce se poate intampla daca te urci in masina beat ca smecherul si vrei sa atingi viteza avioanelor!” a susținut jurnalista.

Din punctul meu de vedere, acest subiect a trebuit si trebuie in continuare MEDIATIZAT. Asta ca raspuns pentru unii care pe o retea de socializare, care printre altele este spatiu public, au vorbit de mancatori de rahat si de iubitori de sange. Oameni buni, in dimineata aceeam la Ilisesti, noua, macatorilor de rahat, asa cum ne-ati numit, ne-a impietrit inima. In dimineata aceea friguroasa, la Ilisesti, pe intuneric, veniti sa filmam si sa facem stiri, am simtit pentru a doua oara dupa accidentul de la Cornu Luncii ca ce s-a intamplat acolo este dreasupra umanului. Am simtit ca Raul, in cea mai pura esenta a sa, nu poate fi vazut, atins, dar poate fi simtit, poate fi adulmecat. Mirosea a moarte acolo si Rau.”, a continuat aceasta.

Alina spune că niciodată, în cei zece ani în care a lucrat în presă nu a văzut un astfel de carnagiu și descrie într-un mod plastic ceea ce a văzut la fața locului: . “Nu va pot descrie in cuvinte ce era acolo, cum resturi umane stateau intinse pe caldaram alaturi de bucati de masina. E un peisaj pe care cu greu o sa mi-l scot din minte, daca voi reusi vreodata.Si cand am intrat noi in perimetrul respectiv soseaua deja fusese curatata o data si multe din resturi culese. Va marturisesc ca au fost nenerociri la care odata ajunsa acolo m-am rugat pentru sufletele victimelor, am plans uneori de durerea rudelor si a celor apropiati, asa cum a fost la Cornu Luncii. Aici, la Ilisesti, si lacrimile si rugaciunile mi-au inghetat in minte. La fel ca si reactiile colegilor mei. Eram impietriti de ce se petrecuse acolo. Da,stiam la ce venim, ca sunt 5 morti, 3 raniti si ca o masina a luat foc dar ce era acolo a intrecut orice asteptari si cam tot ce am vazut eu personal in 10 ani de televiziune si alti cativa de presa scrisa. „

În finalul emoționantului articol jurnalista adresează un mesaj emoționant tinerilor teribiliști care ar putea face același gest sinucigaș ca tânărul de 24 de ani care s-a urcat băut la volan și a ucis alți patru oameni.

“Ne-am saturat sa filmam si sa fotografiem morti intinsi pe asfalt, copii si parinti ucisi de tampiti, oameni pe targi, medici, politisti si pompieri neputinciosi si impietriti de durere! STOP JOC, nu va mai jucati cu destine! Scriu acum si ma gandesc ca in seara asta si maine seara, iar vor petrece tineri in cluburi pana noaptea taziu si vor bea alcool, ca la petreceri se si bea! Oameni buni poate nu o sa va urcati morti de beti la volan, poate o sa chemati un taxi sau un prieten treaz sa va duca acasa, poate o sa dati dovada de un minim respect fata de viata voastra si a celorlalti! Asta e mesajul unui mancator de rahat, pe care va rog sa il luati in seama, pentru ca se intampla din ce in ce mai multe tragedii din astea, chiar daca sunt mediatizate zilnic”.

 

De același autor

Related Articles