Măsuri compensatorii pentru agricultorii europeni

pruneMiniştrii agriculturii europeni se reunesc astăzi la Bruxelles pentru o decizie politică privind embargoul impus de Moscova produselor agroalimentare din statele Uniunii Europene. Ei doresc să analizeze şi să identifice măsuri menite să vină în sprijinul fermierilor afectaţi de către embargoul impus de Moscova. Comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş le va cere miniştrilor să discute măsuri compensatorii ţintite pentru agricultori şi producători.
„O să sintetizez soluţiile pe termen scurt, pe care le-am aplicat deja, aceste intervenţii pe piaţă pentru legume, fructe, dar şi pentru sectorul lactate, dar propun şi alte măsuri, pe care le avem în vedere, acelea de a creşte bugetul pentru acţiunile de promovare a produselor agroalimentare europene pe pieţe terţe, altele decât Rusia”, a spus Dacian Cioloş.
Şi alte ţări, printre care cultivatorii de fructe din sudul Europei, doresc să exindă lista de produse eligibile pentru măsurile deja anunţate de către Comisia Europeană, în formă de compensaţii pentru piaţa fructelor şi legumelor perisabile, dar şi mărirea ajutorului pentru depozitarea produselor lactate.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles