Marea Britanie şi UE urmează să publice detaliile referitoare la noua etapă a procesului Brexit

Luni, Marea Britanie şi Uniunea Europeană urmează să facă publice detaliile referitoare la modul în care vor gestiona următoarea etapă a procesului Brexit. Este aşteptat ca Boris Johnson să afirme că nu este necesar un acord de comerţ liber, care ar presupune ca Marea Britanie să accepte un număr mare de reguli din partea Bruxelles-ului.

Negociatorul şef al UE, Michel Barnier, va publica un proiect care va enumera tipul de angajamente faţă de competiţia economică corectă, pe care le va cere Marii Britanii în schimbul unui acord de comerţ liber. Cunoscut ca Mandatul, aceasta este poziţia de deschidere, detaliată, a UE, pentru următoarea etapă de discuţii cu Marea Britanie. El va oferi indicii privind zonele pe care UE le va prioritiza şi modul în care intenţionează să procedeze. Va fi, de asemenea, o oportunitate pentru ca UE să explice în detaliu angajamentele faţă de competiţia economică corectă pe care le va cere de la Marea Britanie, în schimbul unui acord generos de comerţ liber.

Oficialii de la Bruxelles au fost uimiţi de tonul informărilor venite din partea guvernului britanic pe parcursul sfârşitului de săptămână, care sugerează că următoarea etapă a negocierilor ar putea fi la fel de dificilă ca şi cea anterioară.