Marea Britanie raportează primele două cazuri de coronavirus

Doi pacienţi din Marea Britanie aparţinând aceleiaşi familii, care au fost testaţi pentru coronaviruş rezultatul fiind pozitiv, sunt primele cazuri de îmbolnăvire confirmate în Regatul Uniţ a anunţat vineri ş un responsabil guvernamental pe probleme de sănătate, informează Reuters.

Oficiali britanici din domeniul sănătăţii au avertizat anterior că este extrem de probabil ca în Regatul Unit să fie confirmate cazuri de îmbolnăviri cu noul coronaviruş apărut pentru prima dată în provincia Hubei din centrul Chinei şi care a provocat decesul a 213 persoane până în prezent.

‘Pacienţii primesc îngrijiri de specialitate în cadrul Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), folosim proceduri testate şi verificate de control al infecţiilor pentru a preveni transmiterea ulterioară a virusului’, a precizat Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Marea Britanie.

‘NHS este extrem de bine pregătit şi obişnuit să gestioneze infecţii şi lucrăm rapid pentru identificarea oricăror contacte avute de pacienţi spre a preveni astfel transmiterea ulterioară’, a adăugat acesta.

Whitty a spus că nu va dezvălui localitatea din Anglia în care au fost confirmate cazurile, pentru a proteja confidenţialitatea pacienţilor.

Joi, Marea Britanie a ridicat nivelul de risc potenţial pentru ţară în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus de la ”scăzut” la ”moderat”, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de pneumonie virală din China urgenţă globală de sănătate.

O aeronavă având la bord 83 de britanici şi 27 de cetăţeni străini, veniţi din Wuhan, capitala provinciei Hubei, urmează să aterizeze în Marea Britanie în cursul zilei de vineri, pasagerii urmând să intre în carantină timp de 14 zile la o facilitate a Serviciului Naţional de Sănătate din nord-vestul Angliei.

sursa Agerpres