Marea Britanie aplică noi reguli pentru cei care vin din străinătate

Marea Britanie aplică de astăzi, noi reguli pentru cei care vin din străinătate. A fost întocmită o listă cu ţările considerate sigure din punct de vedere al combaterii infecţiei cu noul coronavirus, astfel încât cetăţenii lor nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină la sosire. România nu a fost inclusă pe listă, iar cei care vin din ţara noastră trebuie în continuare să se autoizoleze pentru 14 zile.

Între timp, autorităţile de la Londra au anunţat 85 de decese în ultimele 24 de ore, cu o tendinţă de scădere a numărului de noi infectări şi consideră că se poate trece la o nouă etapă de relaxare.

Începând de mâine, vor fi redeschise în Anglia piscinele în aer liber. Tot în acest sfârşit de săptămână vor fi reluate mai multe sporturi în aer liber, inclusiv cricket. Teatrele în aer liber îşi vor redeschide şi ele porţile şi va fi permis şi un număr mic de spectacole în interiorul teatrelor într-un program pilot.

De asemenea, săptămâna viitoare vor fi redeschise saloanele de frumuseţe, iar din 25 iulie, sălile de sport şi arenele sportive vor fi pregătite din nou să primească oaspeţi. 

Ministrul culturii, Oliver Dowden: „Redeschiderea sălilor de sport şi a arenelor de sport recreativ este vitală în lupta noastră împotriva coronavirusului. Trebuie ca naţiunea să fie pregătită fizic pentru a învinge această boală„. 

Şi Scoţia a anunţat măsuri de relaxare, începând de săptămâna viitoare. Scoţia a acţionat mai prudent decât Anglia. Vor fi redeschise pub-urile, restaurantele şi saloanele de coafor, care în Anglia sunt deja deschise.

Scoţia a înregistrat rezultate remarcabile în lupta împotriva COVID-19. Numărul infecţiilor a scăzut 14 săptămâni la rând, iar în ultimele două săptămâni, aproape că nu s-au înregistrat decese noi. Ieri, în Scoţia, erau internate la terapie intensivă doar 11 persoane.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles