Mai multe regiuni din Italia interzic circulația pe timpul nopții

Germania a anunțat un record de cazuri zilnice de la începutul pandemiei cu peste 11.000 de contaminări confirmate. Şi Ungaria a bătut în această lună record după record. Sunt condițiile în care o parte a Europei se baricadează împotriva coronavirusului.

Irlanda este prima care a revenit de azi-noapte la izolarea totală a populației, Cehia impune de azi o carantină parțială, Țara Galilor se închide de mâine, iar în Italia mai multe regiuni interzic circulația pe timpul nopții.

Încă înainte de a se ajunge la 15 mii de noi cazuri de COVID-19 pe zi la nivel național, cele mai multe însă înregistrate în regiunea Lombardia, ca și în primul val al pandemiei, guvernatorul Attilio Fontana luase deja decizia ca, începând din această noapte, de la orele 23:00 până la 5:00 dimineața, populația să intri în izolare, deplasările fiind acceptate doar din motive de sănătate, de muncă sau de urgență.

În toate aceste cazuri este nevoie de o declarație pe propria răspundere la fel ca în perioada de carantină totală.

Sâmbătă și duminică vor fi închise toate centrele comerciale, mai puțin magazinele alimentare, pentru a se evita astfel formarea de aglomerații.

Şi în regiunea Campania de vineri seara, de la orele 23:00, iar în Lazio de la miezul nopții va fi interzisă orice fel de deplasare a cetățenilor până dimineața la ora 5:00. Cine încalcă aceste restricții valabile până la 13 noiembrie, dată la care guvernul de la Roma va aproba un nou decred cu măsuri anti-COVID-19, riscă amenzi de peste 3.000 de euro. RRA

De același autor

Related Articles