MAE: Grevă în Olanda. Circulația trenurilor va fi perturbată

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care tranzitează sau vor să călătorească în Olanda că, începând de luni, 18 martie Federaţia Naţională a Sindicatelor (FNV) a anunţat declanşarea unor greve la care vor participa angajați ai căilor ferate și ai transportului public de suprafață.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că Federația Națională a Sindicatelor (FNV) a anunțat declanşarea unor greve, începând cu data de 18 martie 2019. La acțiunile greviste anunțate va participa personalul din transportul public, angajați ai căilor ferate și ai transportului public de suprafață. Se preconizează că acțiunea grevistă va perturba circulația trenurilor pe durata întregii zile de luni, 18 martie 2019. Acțiunile greviste au fost anunțate pentru următoarele localități: Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, The Hague, Den Helder, Enkhuizen, Enschede, Eindhoven, Heerlen, Hengelo, Hoorn, Maastricht, Rotterdam, Utrecht și Zwolle”, precizează reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis, duminică, Mediafax.

De asemenea, transportul public va fi inaccesibil pe Aeroportul Schiphol, între orele 06.00 și 07.00 dimineața. Personalul de securitate și manipulant a anunțat desfășurarea acțiunii greviste în intervalul orar 12.30 – 13.40, iar personalul de curățenie/ întreținere va fi în grevă timp de 24 de ore.

MAE recomandă planificarea din timp a călătoriilor și consulatarea paginilor web ale companiilor de transport: https://www.schiphol.nl/en; https://www.ns.nl/en; https://9292.nl/en.

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107”.

Nu în ultimul rând, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

De același autor

Related Articles