MAE: Atenţionare de călătorie – pericol major de producere a incendiilor de vegetaţie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene au anunţat pentru astăzi, 23 august risc ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie în regiunea Attica, Grecia Centrală (regiunile Beotia, Evia, Fokida) şi Peninsula Peloponez (regiunile Corintia şi Argolida).

MAE recomandă celor care intenţionează să călătorească în Grecia să se informeze înainte de plecare, în contextul în care, în ultima perioadă, în această ţară au avut loc mai multe incendii de vegetaţie.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, MAE le recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera astfel apariţia unui focar de incendiu. Cetăţenii români care observă producerea unui incendiu pot anunţa imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgenţă) sau 199 (serviciul de pompieri).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’.

Cele mai citite

Related Articles