Lumea se pregătește să întâmpine 2022

Miliarde de oameni de pe tot globul se pregătesc să întâmpine anul 2022, în cel de-al doilea Revelion umbrit de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, informează DPA.

Într-un interval de 26 de ore, începând cu vineri ora 10:00 GMT şi până sâmbătă ora 12:00 GMT, întregul glob va marca intrarea în noul an.

Festivităţile încep în statul insular Samoa, după care vin la rând Australia, Asia şi Europa, America de Sud, Coasta de Est a Statelor Unite, California, Hawaii, iar în cele din urmă, teritoriile nelocuite Baker Island şi Howland Island din Oceanul Pacific. 

Petrecerile cu o participare numeroasă, precum şi focurile de artificii au fost anulate în multe locuri de pe glob, spre exemplu în Londra şi Paris.

În alte părţi, festivităţile au fost restrânse semnificativ, inclusiv în Madrid şi Rio.

În Berlin, nu va avea loc tradiţionalul foc de artificii de la poarta Brandenburg şi nici petreceri cu sute de mii de persoane. Postul de televiziune public ZDF oferă însă un spectacol pe scena căruia vor urca artişti precum Bonnie Tyler şi Marianne Rosenberg, printre alţii.

Germania a introdus recent restricţii privind socializarea din cauza temerilor privind transmiterea rapidă a variantei Omicron, precum şi o interdicţie generală asupra comercializării artificiilor în ultimele zile ale anului.

Obiectivul măsurilor este de a uşura povara asupra spitalelor în perioada pandemică. În unele oraşe, artificiile sunt complet interzise în anumite zone. Forţele de ordine au anunţat că vor spori numărul controalelor.

În Sydney, spectacolul gigantic de artificii urmează să se desfăşoare în prezenţa publicului, iar cei care doresc să asiste trebuie să cumpere bilet pentru unul dintre cele 30 de locuri special amenajate.

În Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălţime de 828 de metri, va găzdui din nou un foc de artificii spectaculos, completat cu un spectacol de laser şi lumini.

În capitala Rusiei, Moscova, sunt foarte puţine restricţii în vigoare, chiar dacă, spre deosebire de Emiratele Arabe Unite, rata de vaccinare este mai scăzută. Printre alte evenimente, un grandios foc de artificii va avea loc în Piaţa Roşie.

La New York, tradiţionala petrecere din Times Square se va desfăşura din nou în prezenţa spectatorilor, dar toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Ca şi în anii precedenţi, festivitatea va fi transmisă în direct la televiziune şi online – inclusiv coborârea celebrului glob din cristal. La petrecere vor lua parte vedete precum rapperul LL Cool J.

Agerpres

De același autor

Related Articles