evrei

Liderii palestinieni au lansat o campanie acerbă de incitare împotriva prezenţei evreilor la locurile biblice din Ierusalim.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei se pregăteşte să solicite Consiliului de Securitate ONU aprobarea unei rezoluţii care să oblige retragerea Israelului la liniile din 1967.

În caz contrar, palestinienii se vor adresa Tribunalului Internaţional.

Tensiunile continuă în partea arabă a Ierusalimului, după confruntări violente care au avut loc în ultimele zile la locurile sfinte, după ce Hamas a chemat musulmanii să apere Moscheea Al-Aqsa.

Liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbaş insinuează că evreii nu ar avea nicio legătură cu Muntele Templului.

La Gaza, sute de palestinieni membri ai Hamas şi ai Jihadului Islamic au scandaţ angajându-se să apere Moscheea Al-Aqsa, însă nimeni nu a menţionat care ar fi pericolul, neexistând nicio ameninţare.

Şeful Biroului Politic al Hamaş Khaled Mashal, într-un discurs incitator rostit la Doha, le-a cerut musulmanilor să se grăbească pentru a apăra Moscheea Al-Aqsa.

Zidul plângerii, din vechea Cetate a Ierusalimului, este cel mai sfânt loc pentru evreii din lumea întreagă, ca parte a celui de-al doilea templu biblic.

Mahmoud Abbas cere să fie împiedicat pe orice cale accesul evreilor pe Muntele Templului.

Pentru el, Moscheea Al-Aqsa ar fi acelaşi lucru cu Biserica Sfântului Mormânt şi ambele ar fi ale musulmanilor, pretinde liderul Autorităţii Palestiniene.

Foto: wordpress.com