Liderii celor 10 state CSI reuniţi în Rusia la Soci

Liderii ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI) s-au reunit astăzi la Soci. La reuniunea de la Soci participă zece lideri ai statelor CSI, printre care preşedintele ruş Vladimir Putin, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Armeniei, Serj Sarksian.

Cu acest prilej, va fi aprobat statutul “Clubului preşedinţilor“. Liderii celor zece state vor examina numeroase subiecte legate de domeniile politică şi economie care prezintă interes în mod special la Comunitatea Statelor Independente (CSI). Rador aminteşte că Rusia deţine în prezent preşedinţia CSI, fiind pe final de mandaţ iar preşedintele ruş Vladimir Putin, va prezenta la summit un raport despre activitatea desfăşurată pe parcursul acestui an.

Acesta va enunţa evenimentele care au dus la consolidarea integrării în spaţiul postsovietic. În total, au fost organizate de către Rusia în jur de 50 de astfel de evenimente. Se va face referire şi la evenimentele care nu au dus la o consolidare a cooperării în interiorul CSI.

În total, se preconizează semnarea în cadrul summitului CSI a 19 documente care vor fi semnate de liderii celor zece state membre. Aceste documente se referă la lupta împotriva corupţiei, a terorismului, a crimei organizate şi a infracţionalităţii transfrontaliere, a spălării de bani şi a contracararea veniturilor ilicite. RRA

De același autor

Related Articles