Italia: Româncă condamnată la 5 ani de închisoare pentru că și-a ucis bebelușul

Ieri, Curtea de Apel de la Roma, Italia a judecat apelul româncei  Elisaveta Alina Ambrus care fusese condamnată inițial la 10 ani de închisoare pentru prunc-ucidere.

Inițial românca de 28 de ani a fost condamnată, pe 16 septembrie 2016, la 10 ani de închisoare deoarece a avortat și apoi și-a aruncat la gunoi fetița de numai 7 luni de zile. Avortul spontan a fost provocat cu ajutorul unui infirmier de la un spital din Viterbo, Graziano Rappuoli, care i-a procurat un medicament care i-a provocat avortul a relatat publicația Tuscia Web.

Chiar dacă inițial anchetatorii au stabilit că tânăra româncă a avut discernământ avocații apărării au reușit să-i reducă pedeapsa româncei aducând ca probe faptul că aceasta a fost exploatată de patronii clubului unde lucra ca și dansatoare de noapte.

Avocatul apărării a susținut că românca ar fi fost obligată de patronii clubului să ofere și alte servicii clienților și că în momentul în care a avortat și a ascuns cadavrul pruncului era într-o stare psihică extrem de precară.

Ca urmare a pledoariei avocatului, judecătorii de la Curtea de Apel din Roma au decis să-i reducă pedeapsa româncei la 5 ani de închisoare.

În ceea ce-l privește pe asistentul care i-a procurat medicamentele româncei și care a ajutat-o să ascundă cadavrul bebelușului, acesta riscă chiar și închisoare pe viața, a mai relatat publicația italiană.

De același autor

Related Articles