Italia prelungeşte măsura carantinei de 14 zile pentru români şi bulgari

Mai multe state au anunţat că introduc sau menţin restricţii pentru călătorii din România.

Printre acestea, Italia, care prelungeşte de astăzi măsura carantinării pentru 14 zile pentru români şi bulgari, chiar dacă testul lor pentru COVID-19 a ieşit negativ, iar Ministerul italian al Sănătăţii nu a anunţat şi data până când va rămâne în vigoare această restricţie.

Imediat ce ajung în Italia, cetățenii trebuie să contacteze numărul verde al Direcției de Sănătate Publică din regiunea de rezidență și să anunțe sosirea lor din unul din cele două state.

Cine nu avertizează autoritățile sanitare italiene riscă amenzi de 400 – 500 de euro.

Ministerul Sănătății nu a stabilit o nouă dată de expirare a măsurii de carantină.

Potrivit unei alte ordonanțe regionale, toți cetățenii români și bulgari care ajung cu un autocar la Roma, în autogara Tiburtina, pot beneficia de un test rapid de diagnosticare a coronavirusului, al cărui rezultat se dă în maxim 15 minute.

Efectuarea acestui test nu elimină însă obligativitatea autoizolării.

În contextul în care peste 1 milion de cetățeni români lucrează în Italia, măsura de autoizolare pentru două săptămâni va avea un impact puternic asupra sectoarelor în care își desfășoară ei activitățile, în construcții, agricultură și servicii de asistență în familiile italiene.

Peste 100.000 de lucrători sezonieri agricoli sosesc în fiecare an în Italia din România, în această perioadă şi deja două importante asociaţii italiene din domeniul agricol au solicitat Guvernului de la Roma să adopte, după un model asemănător din Germania, carantina activă pentru lucrătorii sezonieri, aceasta, pentru a garanta recolta din Italia, care va începe în curând.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles