Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, măsuri luate în contextul pandemiei de COVID -19, a anunţat luni premierul Micheal Martin, relatează France Presse.

Irlanda va intra în „nivelul 5” de alertă – cel mai mare nivel în ce priveşte restricţiile impuse pe fondul epidemiei de coronavirus – pentru următoarele şase săptămâni, în efortul de a stopa creşterea cazurilor de COVID-19, a declarat luni premierul irlandez, Micheál Martin.

Noile restricţii vor intra în vigoare miercuri, la miezul nopţii, dar şcolile şi creşele vor rămâne deschise, spre deosebire de începutul pandemiei, când au fost închise.

Brigada Naţională pentru Situaţii de Urgenţă în Sănătate Publică (NPHET) a recomandat săptămâna trecută guvernului irlandez, pentru a doua oară în această lună, impunerea unor măsuri stricte pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

La începutul lunii octombrie, la recomandarea NPHET, guvernul Irlandei a impus restricţii pentru nivelul 3 de alertă, pentru o durată de trei săptămâni.

Potrivit restricţiilor de nivel 5, vor fi interzise adunările sociale în locuinţe personale sau grădini, iar restaurantele, cafenelele şi barurile nu vor fi deschise decât pentru servicii de livrare la domiciliu.

Vor fi permise, însă, nunţile cu maximum 25 de participanţi, iar angajatorii vor permite angajaţilor să lucreze de la domiciliu, cu excepţia lucrătorilor esenţiali.

Săptămâna trecută, Irlanda a înregistrat 7.495 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus şi 26 de decese din cauza COVID-19.

Până cum, Irlanda a raportat un total de 50.993 de cazuri de infecţie şi 1.852 decese din cauza COVID-19, relatează CNN, preluat de Rador.