Autoritățile iraniene au ordonat evacuarea locuitorilor din cinci cartiere ale orașului Ahaz, din sud-vestul țării, deoarece apele au intrat în capitala provinciei Khuzestan, potrivit mass-media locală, citată de www.rferl.org.

Guvernatorul provinciei, Gholamreza Shariati, a declarat astăzi că a dat ordinul de evacuare ca o “măsură de precauție și precauţie, pentru a preveni orice pericol”, potrivit agenției de știri Tasnim.

În cele cinci districte este o populație estimată la70.000 de persoane, a declarat Shariati, care a cerut tinerilor să “ajute la construirea digurilor și să asiste în evacuarea femeilor, copiilor și vârstnicilor”.

Agenția de știri de stat IRNA a declarat că mai mult de 200 de sate au fost evacuate din provincia petrolieră Khuzestan și că 46.000 de persoane au fost găzduite în adăposturi de urgență.

Ploile torenţiale au lovit mai întâi nord-estul ţării începând din 19 martie. Serviciile de urgență au declarat că în timpul inundațiilor au fost ucise 70 de persoane.

Al doilea val de ploi a lovit vestul şi sud-vestul Iranului de pe 25 martie. Valul actual, care a afectat Iranul de la 1 aprilie, a lovit în special sud-vestul ţării, şi în special regiunea oraşului Ahvaz.

Sursa: www.gds.ro