Iran: Şeful poliţiei din Teheran neagă că s-a tras în protestatari

Poliţia din Teheran nu a tras în protestatari, iar ofiţerii au primit ordin să dea dovadă de reţinere, a precizat şeful poliţiei din capitala Iranului într-o declaraţie postată luni pe pagina de internet a televiziunii de staţ potrivit Reuters.

În înregistrări video postate duminică seară pe reţelele de socializare se aud focuri de armă în apropierea protestelor şi se văd bălţi de sânge.

În respectivele imagini se pot vedea de asemenea răniţi transportaţi de alte persoane. În alte imagini apar presupuşi membri ai forţelor de securitate care poartă arme asupra lor.

Reuters precizează că nu a putut verifica autenticitatea înregistrărilor.

‘La proteste, poliţia nu a tras sub nicio formă, deoarece ofiţerii poliţiei capitalei au primit ordin să dea dovadă de reţinere’, a spus Hossein Rahimi, şeful poliţiei din capitala Iranului.

Noi proteste au avut loc duminică în întreg Iranul, pentru a doua zi consecutiv, sporind presiunea asupra conducerii Republicii Islamice după ce aceasta a recunoscut că armata sa a doborât un avion de pasageri al unei linii aeriene ucrainene.

sursa Agerpres