Întâlnire Angela Merkel – Vladimir Putin, la Milano

putin

Conflictul din estul Ucrainei şi disputa privind gazele dintre Kiev şi Moscova au fost principalele subiecte abordate în cadrul unei întâlniri dintre preşedintele rus, Vladimir Putin şi cancelarul german, Angela Merkel. Cei doi lideri participă, la Milano, la Summitul Europa – Asia.

Întâlnirea de la Milano dintre preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel a relevat persistenţa unor serioase divergenţe între cei doi lideri în legătură cu geneza conflictului intern din Ucraina şi cauzele originare ale evenimentelor ce au loc în prezent în această ţară, a declarat pentru presa rusă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la finalul convorbirilor de două ore şi jumătate, încheiate mult după miezul nopţii.

Fără a detalia, Peskov a menţionat că discuţiile s-au referit la implementarea Acordurilor de la Minsk privind dezamorsarea situaţiei din estul Ucrainei, cu accent pe necesitatea finalizării procesului de dezangajare a forţelor în conflict, de asemenea, la respectarea încetării focului şi la dosarul gazelor.

Iar la Belgrad, preşedintele Putin a avertizat că în cazul în care Ucraina va preleva neautorizat gaze destinate UE din conductele de tranzit, pentru a-şi acoperi necesarul intern pe timp de iarnă, Rusia va reduce livrările cu o cantitate egală „celei furate”.

Situaţia din Ucraina va fi abordată din nou astăzi, în cadrul unui dejun de lucru la care participă, alături de Vladimir Putin şi Angela Merkel, liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, precum şi premierii Italiei şi Marii Britanii, preşedintele Franţei, François Hollande, şi preşedinţii Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso şi ai Consiliului European, Herman van Rompuy.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles