A început Festivalul Internaţional de Film de la Cannes!

Ediţia cu numărul 70 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a început oficial aseară!

19 pelicule sunt în competiţia pentru Palme D’Or, cărora li se adaugă alte aproape 50 de filme ce vor fi proiectate în diverse categorii, în cele 11 zile de festival. Preşedintele juriului care va acorda marele premiu este regizorul spaniol Pedro Almodovar. România nu are de această dată niciun film în competiţie, dar este reprezentată de regizorul Cristian Mungiu, care va prezida secţiunea Cinefondation şi juriul pentru scurtmetraje.

O polemică a stârnit anul acesta participarea a două filme care nu vor putea fi văzute în sălile de cinema. Este vorba despre două producţii ale platformei americane de distribuţie Netflix, ce vor fi lansate exclusiv pe internet. Quentin Tarantino, regizor:”Pentru cei care iubesc filmul, acest loc e Raiul pe pamant.”

De şapte decenii, regizorii şi actorii speră să ajungă la Cannes. Anul acesta organizatorii promit ca ediţia aniversară a faimosului festival nu va dezamăgi la niciun capitol: filme, vedete şi petreceri.

Thierry Fremaux, Directorul Festivalului:“Festivalul de la Cannes a fost mereu deschis lumii şi modern şi cred că aceste lucruri sunt valabile şi astăzi. Vom avea invitaţi de marcă, concerte, pe Clint Eastwood şi mulţi alţii.

Nicole Kidman va fi una dintre cele mai ocupate vedete în cele 11 zile ale festivalului. Actriţa joacă în patru scurt şi lungmetraje care vor fi proiectate. Între ele se remarcă ultimul film al Sofiei Coppola, “The Beguiled“, despre fetele de la un pension din sudul Statelor Unite, în timpul Războiului Civil.

Organizatorii au luat măsuri extraordinare de siguranţă. 400 de bariere sub forma unor ghivece de flori uriaşe protejează publicul de un potenţial atac terorist asemănător celui de la Nisa.

Sursă:Rador

De același autor

Related Articles