Incendiile din Tenerife s-au extins

Incendiul de vegetaţie de pe insula spaniola Tenerife, care a forţat mii de oameni sa îşi părăsească locuintele, s-a extins iar vremea caldă, uscată şi vântoasă a îngreunat eforturile de stopare a incendiului. Sâmbata seara târziu, serviciile de urgenta au declarat ca incendiul afecta în prezent 10 orase, desi 11 dintre acestea au fost evacuate ca masura de precautie. Nicio zona turistica importanta nu a fost afectată.

Pâna duminica dimineata, autoritatile regionale au declarat ca 12.279 de persoane au fost evacuate. Fernando Clavijo, liderul regional al Insulelor Canare, a declarat ca se asteapta ca ziua de duminica sa fie “foarte complicata” pentru pompieri din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Incendiul a izbucnit miercuri într-un parc national muntos din jurul vulcanului Teide – cel mai înalt vârf din Spania. În prezent, acesta acoperă o suprafata de peste 8.000 de hectare si un perimetru de 70 km, fata de 5.000 de hectare si un perimetru de 50 de km, cât era sâmbata, mai devreme.

Zonele turistice populare din Tenerife, parte a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, nu au fost afectate pâna în prezent iar cele două aeroporturi ale sale au functionat normal.

De același autor

Related Articles