Încă un suspect a fost arestat în Suedia, în ancheta asupra atentatului de la Stockholm

Procurorul general din Suedia a anunţat că un bărbat a fost arestaţ fiind suspectat de comiterea unui act terorist, prin ucidere, în urma atacului de vineri, când un camion a intrat în pietoni în centrul capitalei Stockholm.

Arestatul din această dimineaţă a fost găsit azi-noapte de poliţie într-un orăşel la nod de Stockholm. Este un uzbek de 39 de ani simpatizant al Organizaţiei Statul Islamic potrivit presei suedeze. Purtătorul de cuvânt al Parchetului a declarat pentru Agenţia Francepress că bărbatul este bănuit de act terorism, dar nu a confirmat că este vorba chiar de şoferul camionului care a intrat în plin în mulţimea de pe o stradă pietonală aglomerată din centrul capitalei suedeze. Ieri, la scurt timp după atac, a fost arestat un alt bărbat rănit uşor, care a spus că este autorul faptei. Poliţia regională care afirmase că respectivul a fost identificat şi că seamănă cu descrierea şoferului camionului ucigaş a fost contrazisă ulterior de anchetatorii cazului, potrivit cărora nu ar fi vorba de şoferul căutat.

Premierul suedez, Stefan Löfven, a anunţat că fost întărit controlul la frontiere după ce afirmase că Stockholm a fost ţinta unui atentat terorist.
”Suntem recunoscători pentru sutele de mesaje de compasune primite. Suntem hotărâţi să nu abandonăm valorile pe care le preţuim sau să lăsăm democraţia, drepturile omului şi libertatea să fie subminate de ură”, a declarat premierul suedez.

15 răniţi sunt internaţi în spital, între care şi doi copii, unul fiind în stare critică.

După Nisa, Berlin şi Londra, scenariul maşinii care intră în plin în oameni pe stradă, iată că s-a repetat şi la Stockholm. O metodă de atac terorist greu de prevenit de forţele de ordine. Vă amintim că ieri, a muriţ la un spital din Londra, tânăra româncă grav rănită în atentatul din capitala britanică, de acum două săptămâni.

foto:ziare.com