Imaginile dezastrului provocat de inundații în Italia. „Evenimente catastrofale care probabil nu au mai fost văzute până acum”

Nouă persoane au murit și alte mii au fost evacuate din casele lor, în timp ce ploile torenţiale au lovit regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, declanșând inundații și alunecări de teren, au declarat oficialii miercuri, relatează Reuters.

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a declarat că în unele zone a plouat în 36 de ore cât jumătate din precipitațiile medii anuale, provocând umflarea râurilor, trimițând apa în cascade prin orașe și scufundând mii de acri de teren agricol.

Aproape 400 de drumuri distruse

În 36 de ore a plouat pentru șase luni, în timp ce pământul nu mai absoarbe nimic pentru că vine după săptămâni și luni de secetă, a spus președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, care a adăugat că aproape 400 de drumuri sunt fie distruse, fie inutilizabile, iar în multe locuri electricitatea, apa și telefoanele nu sunt funcționale, potrivit La Repubblica.

Totodată, alerta roșie de inundații, emisă de agenția regională de securitate teritorială și protecție civilă, a fost confirmată pentru zona Modena – oraș din regiune – și pentru joi, 18 mai, în ciuda faptului că nu mai sunt așteptat precipitații.

Ploile abundente din ultimele zile determină persistența unor viituri mari în câmpie cu consecințe critice asupra teritoriului.

„Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au fost văzute până acum”, a declarat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini.

Ravenna, renumit pentru siturile sale bizantine, a fost grav afectat. Reprezentantul local al Ministerului de Interne a spus că aproximativ 14.000 de persoane vor trebui evacuate din zonă cât mai curând posibil.

Autoritățile au declarat că inundațiile au lovit 37 de orașe și comunități și au fost înregistrate aproximativ 120 de alunecări de teren. Cel puțin un pod, în apropierea orașului Bologna, s-a prăbușit, unele drumuri au fost compromise de inundații și multe servicii feroviare au fost suspendate.

Nouă persoane au decedat

Nouă trupuri neînsuflețite au fost preluate din diferite zone, a spus Bonaccini. Irene Priolo, vicepreședintele regiunii, a declarat reporterilor că, deși ploile nu mai sunt atât de abundente, nivelul râurilor continuă să crească.

Inițial, autoritățile anunțaseră 5 persoane decedate, iar ulterior bilanțul crescuse la 8, în timp ce seara numărul a crescut din nou.

Ministrul Protecției Civile Musumeci a declarat că va cere cabinetului să găsească 20 de milioane de euro pentru zona afectată atunci când se va reuni pe 23 mai pentru a lua în considerare măsuri de ajutor.

Oficialii guvernamentali au declarat că plățile impozitelor și ipotecilor vor fi suspendate pentru regiunile afectate de inundații în timpul situației de urgență.

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles