Guvernul spaniol a stabilit ajutoare financiare directe pentru fermieri

În Spania, guvernul a stabilit reducerea impozitului pe venit în cazul fermierilor, cu valori cuprinse între 30% și 50%. În plus, se aplică subvenții și ajutoare financiare directe pentru plata curentului electric și a gazului natural. Banii sunt acordați pentru compensarea pierderilor provocate de secetă și războiul din Ucraina.

Cele 1,8 miliarde de euro sunt, în special, deduceri fiscale pentru anul 2022 acordate fermierilor și agricultorilor. Fiecare dintre cei 800.000 aflați pe lista autorităților plăteşte un impozit pe venit mai mic cu 25-50%, în funcție de zona din Spania unde se află.

Măsura este luată pentru a acoperi pagubele provocate de seceta nemaiîntâlnită în ultima decadă, care a afectat zone întinse din Peninsula Iberică, dar și pentru a ameliora pierderile provocate de războiul din Ucraina.
Conflictul din estul Europei a dus, pe de-o parte, la lipsa multor materii prime, iar pe de altă parte, la scumpirea combustibililor și a energiei.

Prin decizia de azi, Guvernul Spaniei prelungește perioada de subvenționare a prețului motorinei și curentului electric, folosit în special la sistemele de irigații.

RRA

De același autor

Related Articles