Guvernul francez a interzis temporar adunările mai mari de 5.000 de oameni

Noul coronavirus continuă să se extindă în întrega lume. COVID-19, aşa cum a fost numit, s-a răspândit, în doua luni, în 56 de ţări. Sunt aproape 86 de mii de cazuri confirmate şi aproape 3 mii de decese.

Cele mai afectate ţări, în afara Chinei, sunt: Coreea de Sud, cu peste 3 mii de cazuri, Italia cu peste o mie, Iranul cu aproape 600, Franţa cu 100, Germania cu 79 şi Statele Unite cu 68 de cazuri. Guvernul francez a interzis temporar adunările mai mari de 5.000 de oameni, iar semimaratonul de la Paris, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, a fost anulat.

Principala zonă de foc este situată la circa 90 de km în nordul de Paris, de unde a provenit primul francez decedat săptămâna aceasta în urma contractării coronavirusului. În cele cinci localități, unde trăiesc aproximativ 100.000 de oameni, școlile rămân închise cel puțin și săptămâna viitoare, orice fel de adunare publică este interzisă, inclusiv slujbele religioase, iar locuitorii sunt sfătuiți să nu iasă din casă decât pentru urgență sau pentru aprovizionarea cu alimente.

Un al doilea focar îngrijorător este un sat din estul Franței, în regiunea munților Alpi, în apropierea graniței cu Elveția. Unul dintre locuitori a făcut o petrecere cu 120 de invitații la scurt timp după ce se întorsese din Italia, iar apoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19. 

Ministrul sănătății a anunțat că testările populației din zonele de risc sunt în derulare și se așteaptă ca numărul cazurilor confirmate să crească. În acest moment, nouă pacienți sunt în stare gravă. Ieri, în ședința Consiliului de Apărare și a reuniunii extraordinare a guvernului s-a decis interzicerea la nivelul național a adunărilor publice la care participă mai mult de 5.000 de persoane.

Astfel, semimaratonul Parisului, de astăzi, la care erau înscriși peste 44.000 de alergători, a fost anulat, precum și mai multe târguri și conferințe internaționale programate în toată Franța până la jumătatea acestei luni.

Sursa – romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles