[UPDATE] Sute de răniți, opt morți și numeroase clădiri prăbușite în urma cutremurului care a zguduit Grecia și Turcia

UPDATE ora 19.00

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în Turcia, două în Grecia și alte peste 200 au fost rănite în puternicul cutremur produs vineri, 30 octombrie pe coasta Mării Egee, a cărui intensitate a fost revizuită la 6,7. Numeroase clădiri s-au prăbușit în orașele afctate de seismul care a înregistrat patru replici. Totodată a fost semnalat și un „mini-tsunami” atât în Insula Samos, cât și în în Seferihisar.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, deocamdată autoritățile din Turcia și Grecia nu au notificat misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de puternicul seism, iar la nivelul misiunilor ţării noastre nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară. Conform Agerpres, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că România ar putea trimite, o echipă de căutare-salvare, în cazul în care vor exista solicitări. Potrivit secretarului de stat, echipa de căutare-salvare se află în prezent în stare de „pre-alertă”.

Știrea inițială

Puternicul seism a avut loc la aproximativ 17 km de Izmir, pe coasta Mării Egee, la nord de Insula Samos și a fost resimțit până la Istanbul și Atena, transmite BBC. Conform primelor informații, cutremurul a fost resimțit și în Insula Creta.

Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini și înregistrări care arată efectele dezastrului.

Nu există deocamdată informații oficiale privind victimele înregistrate.

Sursă foto: CNN