Grecia: Peste jumătate din testele pozitive aleatorii de coronavirus, la turiști

Guvernul Greciei este preocupat de faptul că peste jumătate din testele pozitive aleatorii de coronavirus raportate zilnic de autorităţile sanitare sunt la turişti veniţi din diverse ţări europene.

Potrivit corespondetului Radio România Actualităţi, preocupantă este şi deschiderea graniţelor de săptămâna viitoare şi pentru turiștii britanici, care nu sunt considerați cei mai disciplinați vizitatori.

Michaela Lambrinidou transmite de la Atena: Ieri au fost raportate două cazuri, la Thassos şi în oraşul Kavala, două din destinaţiile preferate ale turiștilor români, dar persoanele infectate erau turiști din Serbia și Bulgaria. Erau asimptomatice, dar, în urma prelevării de probe la granița de la Promachonas şi cu ajutorul datelor furnizate pe formularul electronic, turiştii din Serbia au fost localizaţi şi plasaţi în izolare la un hotel destinat acestor situaţii, iar cei din Bulgaria se înapoiaseră deja acasă. În ultimele 24 de ore au fost raportate în Grecia 27 de noi cazuri pozitive, dintre care 14 erau turişti străini. Majoritatea cazurilor sunt sârbi, apoi, bulgari și, restul, diverse naționalități europene. Toţi turiștii veniți din România cu avionul la Atena și pe Insula Creta au fost testați negativ. România, însă, este considerată țară de zonă galbenă, cu o a 3-a cea mai mare rată de infectări din Europa în ultimele două săptămâni. RRA

De același autor

Related Articles