Gradul de alertă teroristă din Belgia, ridicat la 3 din 4

trupe(1)

În Belgia, ţară pe teritoriul căreia se află instituţiile euroatlantice, a fost ridicat nivelul de alertă teroristă începând de astăzi la 3, pe o scară de la 1 la 4, care se referă la o ameninţare teroristă posibilă.

Poliţia belgiană a emis azi un nou mandat de căutare pe numele unuia dintre teroriştii de la Pariş de vinerea trecută.

Peste 500 de militari sunt desfăşuraţi numai pe străzile Bruxelles-ului, mai ales în aeroporturi, la metrou, la obiectivele strategice şi aparţinând comunităţilor evreieşti, potrivit procedurii ce vizează o alertă teroristă de nivel 3 pe o scară din 4.

Între timp, autorităţile belgiene au emis un nou mandat de căutare pe numele lui Salah Abdelsam, unul din autorii atentatelor teroriste de la Paris.

Poliţia belgiană a prezentat fotografia acestuia, care are cetăţenie belgiană şi avertizează populaţia că poate fi înarmat şi este periculos.

De altfel, presa olandeză şi cea franceză, în special, acuză astăzi autorităţile belgiene că ar fi permis ceea ce ele numesc crearea unui cartier cu adevărat jihadist în Bruxelleş o adevărată filieră belgiană a teroriştilor.

Este vorba de un cartier al capitalei Bruxelles numit Molenbeek, care a fost în aceste zile ţinta unor percheziţii şi operaţiuni de amploare în căutarea de reţele teroriste.

Din acest motiv, autorităţile belgiene au decis ridicarea nivelului de alertă teroristă.

Şi în această seară a fost anulat un meci important Belgia-Spania.

La cererea Franţei, Uniunea Europeană a anunţat astăzi, la Bruxelleş că a fost activat articolul din Tratat care prevede că în cazul în care un stat membru este victima unei agresiuni armate sau teroriste de amploare, celelalte au obligaţia să o asiste şi să o ajute.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles