Germania: Poliţia percheziţionează locuinţele a patru persoane suspectate de legături cu atacatorul de la Viena

Poliţia germană a anunţat vineri că întreprinde percheziţii în mai multe oraşe, vizate fiind patru persoane suspectate de legături cu atacatorul care a ucis luni patru persoane în centrul Vienei, transmit Reuters şi dpa.

Potrivit unei postări pe Twitter, poliţişti germani percheziţionează locuinţe şi birouri din Osnabrueck, Kassel şi din districtul Pinneberg, în apropiere de Hamburg.

‘Nu există suspiciuni iniţiale că cele patru persoane vizate de măsurile de astăzi au luat parte la atac, dar se crede că au avut legături cu suspectul’, a indicat poliţia germană BKA.

Atacatorul Kujtim Fejzulai, un tânăr de 20 de ani cu dublă cetăţenie, austriacă şi nord-macedoneană, executase anul trecut o pedeapsă cu închisoare pentru tentativa de a se alătura Statului Islamic în Siria.

Mandatele de percheziţie au fost obţinute în urma informaţiilor transmise de justiţia austriacă procurorilor germani, a precizat BKA.

Joi, ministrul austriac de interne Karl Nehammer a declarat că autorităţile din Elveţia au arestat doi bărbaţi în legătură cu atacul de la Viena şi că Austria se află în contact strâns cu o altă ţară în această anchetă.

Nehammer nu a numit această a doua ţară, dar ministrul german de interne Horst Seehofer a spus că există o conexiune cu Germania.

Toate cele 15 persoane arestate în Austria sunt ‘asociate cu scena islamistă radicală’, a precizat joi şeful poliţiei austriece, Franz Ruf.