8.000 de persoane sunt evacuate, astăzi, la Düsseldorf după descoperirea unei bombe datând din al Doilea Război Mondial care urma să fie dezamorsată în cursul dimineții, a anunțat primăria orașului, relatează AFP.

Bomba de 250 de kilograme a fost descoperită miercuri seara în timpul unor lucrări de construcție în cartierul Rath, în nordul orașului. Un perimetru de securitate de un kilometru a fost stabilit în jurul locului unde s-a găsit bomba și mai multe străzi au fost blocate, conform aceleiași surse. Un hotel în care erau cazate 250 de persoane a fost deja evacuat. Două autostrăzi au fost de asemenea închise, ceea ce face dificil accesul pe aeroportul din Düsseldorf, a precizat sursa citată. La mai mult de 70 de ani de la sfârșitul războiului, pe teritoriul Germaniei se găsesc încă numeroase bombe neexplodate, relicve ale campaniei intense de bombardamente asupra Germaniei naziste, care sunt descoperite în special pe șantiere de construcție. Autoritățile estimează, de exemplu, că la Berlin s-ar afla peste 3.000 de bombe neexplodate.

Anul trecut, pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun, 54.000 de persoane au fost evacuate la Augsburg, în sudul Germaniei, după descoperirea unei bombe datând din al Doilea Război Mondial, fiind cea mai mare operațiune de acest gen din țară din 1945.