Germania: Mai mulţi răniţi, inclusiv poliţişti, într-o altercaţie la Essen

Un scandal uriaş care a implicat aproximativ 80 de persoane a izbucnit vineri seară în oraşul Essen din vestul Germaniei şi a făcut mai mulţi răniţi, inclusiv doi poliţişti, informează sâmbătă DPA.

Altercaţia a izbucnit în faţa unui restaurant şi a atras zeci de persoane care au urmărit-o, a declarat poliţia din Essen. Bare de fier şi cuţite au fost găsite mai târziu la faţa locului.

Un mare contingent de poliţişti a fost desfăşurat, precum şi un elicopter, operaţiunea continuând până la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Câţiva dintre răniţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţia a declarat că nu are un număr exact de persoane rănite.

Încă nu era clar de la ce a pornit altercaţia, dar poliţia crede că în spatele ei se află ‘criminalitatea de clan’. Cuvântul ‘clan’ este de obicei folosit de forţele de ordine germane pentru a descrie grupuri definite de legături de familie şi identitate etnică, notează DPA.

Detaliile personale ale celor implicaţi în încăierare trebuie să fie încă stabilite, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia investighează şi dacă a existat o legătură cu o altercaţie în oraşul Castrop-Rauxel, la vreo 30 de kilometri, care de asemenea a avut loc vineri şi a lăsat mai multe persoane rănite.

Agerpres

De același autor

Related Articles