Germania a raprortat ieri cel mai mare număr de contaminări de la sfârşitul lui aprilie, pe fondul creşterii semnificativea testărilor.

Cu peste 1.700 de infecţii anunţate în 24 de ore, cancelarul Merkel a exclus orice nouă relaxare a restricţiilor şi a evocat chiar măsuri suplimentare în privinţa călătoriilor în zonele de risc sau a petrecerilor private.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut guvernelor de land să aplice în mod consecvent regulile de conduită și restricțiile decise la nivelul fiecărei regiuni. Trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru a ține în frâu infecțiile, ceea ce înseamnă că trebuie strânse frâiele, a spus textual șefa executivului federal, la Düsseldorf, cu prilejul convorbirilor avute cu premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Armin Laschet. 

În centrul atenției guvernului, se află cu precădere locuitorii Germaniei, care își petrec vacanța de vară în regiuni de risc, existând suspiciunea că ei ar putea intra în contact cu virusul în timpul sejurului, aducându-l acasă. Pentru a evita acest scenariu, executivul mizează pe testarea gratuită a turiștilor germani. Pentru cei care se întorc din zonele de risc stabilite de Institutul Robert Koch testarea este obligatorie, la fel și izolarea la domiciliu până la aflarea rezultatului.

romania-actualitati.ro