Germania: Atac armat la Universitatea din Heidelberg

UPDATE

Autorul atacului armat comis luni într-o sală de curs de la Universitatea din Heidelberg, în care a fost ucisă o tânără şi alte trei persoane rănite, era un german în vârstă de 18 ani, a anunţat comandantul poliţiei locale, relatează AFP.

Armele (pe care atacatorul le purta cu el, nota redactorului) au fost cumpărate din străinătate”, a adăugat Siegfried Kollmar, în timp ce motivaţiile acestui atac urmează, potrivit parchetului, să fie stabilite.

O tânără a murit şi alte trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sale şi apoi s-a sinucis, notează EFE şi DPA.

Universitatea din Heidelberg, fondată în 1386, este cea mai veche universitate din Germania şi, de asemenea, una dintre cele mai vechi din Europa. Aceasta are mai multe campusuri în pitorescul oraş Heidelberg, cu o populaţie de aproximativ 160.000 de persoane, situat pe râul Neckar.

…………………………………

Un bărbat înarmat a rănit mai multe persoane, într-un atac, comis luni, într-o sală de curs, de la Universitatea Heidelberg din Germania, a anunţat poliţia, conform DPA şi AFP.

Poliţia nu a oferit detalii despre modul în care s-a desfăşurat atacul, dar a comunicat că autorul, care a folosit o armă de foc cu ţeavă lungă, a murit şi se crede că a acţionat singur. De asemenea, nu este clar câte persoane au fost rănite şi cât de grav.

Cu toate acestea, surse apropiate anchetei au declarat, pentru DPA, că bărbatul şi-a îndreptat arma spre el însuşi.

Zona Neuenheimer Feld din Heidelberg, în apropiere de universitatea istorică, a fost izolată.

Agerpres

Foto Twitter

De același autor

Related Articles