Germania a introdus noi restricții de Revelion

Având în vedere răspândirea variantei Omicron în Germania, autoritățile impun restricții de Anul Nou în ceea ce privește numărul maxim de invitați. De asemenea, în cazul sărbătorii Crăciunului, chiar dacă nu sunt impuse restricții așa dure, tot au fost emise câteva recomandări.

Confruntată cu ameninţarea variantei Omicron a COVID-19, Germania va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi, 21 decembrie cancelarul german Olaf Scholz.

”Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare”, a subliniat cancelarul, după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ”al cincilea val deja ameninţă”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Limitarea se aplică din 28 decembrie

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

Chiar dacă sărbătoarea Crăciunului scapă de emiterea unei ordonanțe, tot au fost emise câteva recomandări din partea autorităților prin care îi îndeamnă „să dea dovadă de responsabilitate, limitând numărul de contacte la propria familie”.

De asemenea, cancelarul german a anunţat că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie pentru a combate răspândirea cazurilor de COVID-19, în special legate de varianta Omicron. Măsura va cuprinde şi campionatul de fotbal al Germaniei, care se va relua începând cu data de 7 ianuarie.

Experții germani, semnal de alarmă privind Omicron

Amintim că, grupul de experţi care îndrumă guvernul german asupra gestionării pandemiei de COVID-19 a tras un semnal de alarmă asupra răspândirii variantei Omicron foarte contagioase a coronavirusului şi a cerut instituirea ”în cel mai scurt timp” a unor restricţii suplimentare care să diminueze contactele populaţiei, avertizând inclusiv că transmiterea intensă a acestei variante ameninţă funcţionarea infrastructurilor critice.

Varianta Omicron face ca pandemia să intre ”într-o nouă dimensiune”, întrucât ea ”infectează mult mai multe persoane în foarte scurt timp şi afectează mai mult (faţă de alte variante) persoanele vindecate sau vaccinate”, explică cei 19 experţi sanitari într-un raport.

Aceasta poate conduce la o ”răspândire explozivă”, timpul de dublare a ratei de incidenţă a infectărilor cu această variantă fiind în prezent în Germania între două şi patru zile, semnalează raportul.

”Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină”, subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ”infrastructurilor critice”, cum ar fi spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii şi aprovizionarea cu apă şi electricitate.

Sursa: capital.ro

De același autor

Related Articles