Franţa: Un bărbat a intrat într-o secţie de poliţie din Nisa şi a ieşit îmbracat în poliţist şi înarmat

Un bărbat a intrat într-o secţie de poliţie din Nisa, în sudul Franţei, şi a ieşit îmbrăcat în uniformă de poliţist şi înarmat, a declarat vineri poliţia franceză, care a deschis o ancheta în legătură cu acest incident, relatează AFP.

Duminică seara, bărbatul de 22 de ani ar fi intrat pe poarta principală a cazărmii poliţiei naţionale Auvare, în centrul Nisei.

După ce a cercetat o parte din incintă, el a ieşit purtând o uniformă de poliţist, o vestă antiglonţ precum şi un revolver de colecţie şi cartuşe de calibrul 9 mm, potrivit ziarului Nice-Matin, care a dezvăluit cazul.

Contactaţi de AFP, poliţiştii au ‘confirmat faptele’ precum şi sesizarea Inspectoratului General al Poliţiei Naţionale (IGPN).

Tânărul, deprimat, care s-a predat a doua zi la poliţie, a fost condamnat la un an de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare, partea fermă a pedepsei urmând să o execute sub brăţară electronică.

Frédéric Pizzini, directorul poliţiei din Alpii Maritimi, a precizat că ancheta ar trebui să ‘descopere eventuale erori şi să propună sancţiuni’, adăugând că ‘au fost date instrucţiuni scrise pentru o reevaluare a regulilor’.

Agerpres

foto Pixabay

Cele mai citite

Related Articles