Franţa: Turnul Eiffel închis sâmbătă

A general view shows protesters wearing yellow vests, a symbol of a French drivers' protest against higher diesel taxes, during a demonstration at the Place de l'Etoile in Paris with the Eiffel tower in the background, France, December 1, 2018. REUTERS/Stephane Mahe

Premierul francez Edouard Philippe, a declarat joi că peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi sâmbătă în Franţa, dintre care 8.000 la Pariş în cadrul unei noi zile de mobilizare a’Vestelor galbene’, relatează AFP.

Douăsprezece vehicule blindate ale jandarmeriei (VBRG) vor fi utilizate la Pariş a adăugat şeful guvernului, referindu-se la un dispozitiv ‘excepţional’. Aproximativ 65.000 de membri ai forţelor de ordine, între care 5.000 la Pariş au fost desfăşuraţi sâmbăta trecută într-o zi care fost marcată de scene de revoltă, inclusiv în capitală.

Turnul Eiffel va fi închis sâmbătă publicului din cauza protestelor ‘Vestelor galbene’, a anunţat joi compania care gestionează monumentul.

”Evenimentele anunţate pentru sâmbătă 8 decembrie la Paris nu permit primirea de vizitatori în condiţii de siguranţă, SETE a luat decizia de a închide Turnul Eiffel”, a anunţat într-un comunicat societatea care administrează Turnul Eiffel.

Celebrul monument a mai fost închis pe 24 noiembrie, ziua evenimentelor prevăzute pe Champ-de-Marş dar care au avut loc în cele din urmă pe Champs-Elysées. Cu toate acestea, turnul nu a fost închis sâmbăta trecută, ziua manifestaţiilor ”vestelor galbene” marcate de violenţe şi scene de revolte în Pariş în special la Arcul de Triumf şi în apropiere de Champs Elysees.

Biletele cumpărate online pentru o vizită prevăzută pentru 8 decembrie vor fi ‘rambursate automat’ fără a fi nevoie de demersuri speciale din partea clienţilor, a precizat SETE, care îşi cere scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create.

foto Agerpres