Franța: Opoziția a depus două moțiuni de cenzură împotriva guvernului

Tensiunea este în creștere pe scena politică din Franța, după ce premierul Élisabeth Borne a asumat răspunderea cabinetului său pe proiectul de reformă a regimului de pensii, contestat de două luni prin greve și manifestații de stradă.

Circa 70 de persoane au fost reținute aseară, la Paris, după noi confruntări violente între forțele de ordine și manifestanți, care protestau față de creșterea vârstei de pensionare.

Adunarea, la început pașnică, s-a transformat la lăsarea serii, când mai multe grupuri mici au început să atace polițiștii cu sticle, artificii, pietre smulse din caldarâm și să pună foc unor materiale care protejau un șantier din apropiere.

Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și au intervenit până la evacuarea tuturor celor aflați în piață.

Riscul ca astfel de adunări să degenereze în violențe este foarte mare, pentru că ele se formează la chemări lansate pe rețelele de socializare și sunt foarte greu de controlat, spre deosebire de cele organizate de sindicate, care au propriile echipe de supraveghere și colaborează strâns cu forțele de ordine.

Tensiunea este în creștere și pe scena politică din Franța, după ce premierul Élisabeth Borne a asumat răspunderea cabinetului său pe proiectul de reformă a regimului de pensii, contestat de două luni prin greve și manifestații de stradă.

Opoziția a depus ieri două moțiuni de cenzură împotriva guvernului, ce vor fi dezbătute luni în parlament.

Grevele declanșate pe 7 martie, dar care mai scăzuseră în intensitate, se reactivează săptămâna viitoare, inclusiv în transporturi, au anunțat sindicatele.

romania-actualitati.ro https://www.romania-actualitati.ro/stiri/in-lume/franta-opozitia-a-depus-doua-motiuni-de-cenzura-impotriva-guvernului-id175211.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles