Premierul Jean Castex a anunţat că Franţa a intrat deja în cel de al patrulea val al pandemiei. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Jean Castex, care, după un nou Consiliu sanitar de apărare, a prezentat la televiziunea TF1 modul în care se va acționa împotriva pandemiei în lunile următoare.

Se mizează pe vaccinarea masivă a populației împotriva COVID-19, pentru a se evita noi perioade de restricții. Premierul francez a apreciat că acest nou val epidemic, aflat deocamdată la început, nu va semăna cu cele trecute, iar diferența o face vaccinarea.

Toate măsurile gândite de guvern în ultima perioadă merg într-o singură direcție: să convingă cât mai multă lume să se imunizeze împotriva COVID-19, acesta fiind singurul mijloc sigur de a învinge epidemia. Jean Castex a anunțat noi ținte ale campaniei de vaccinare în Franța, mai ambițioase decât cele stabilite în primăvară.

Jean Castex: În următoarele 15 zile, vom oferi cinci milioane de programări suplimentare. Eu sper că în aceste două săptămâni, ultima din iulie și prima din august, vom face patru milioane de injecții pe săptămână, deci opt în amândouă. Este un obiectiv foarte ambițios, care arată că am înțeles gravitatea situației, iar ținta generală este de 40 de milioane vaccinați cu prima a doua de la sfârșitul lui iulie și 50 de milioane la sfârșitul lui august.

Cea mai mare îngrijorare o provoacă cei peste trei milioane de francezi de peste 50 de ani cu boli cronice, diabet, obezitate, încă nevaccinați și cel mai expuși la o formă gravă de COVID-19, a spus premierul Castex, care le-a adresat în primul rând acestora un apel să se grăbească să se vaccineze.

Iar la 1 septembrie, când începe noul an școlar, va fi declanșată în școli și licee o campanie de vaccinare a elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani care nu au făcut încă vaccinul.

Şeful Guvernului francez a exclus categoric ideea că va fi impus și în școli permisul sanitar și a subliniat că nici un elev nu va fi împiedicat să vină la ore.

Foto: Ludovic Marin / AFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.