FOTO: Șofer român de TIR grav rănit în Belgia după un accident în care au fost implicate mai multe TIR-uri

Un şofer român de TIR a fost implicat într-un  accident grav, cu trei TIR-uri şi o dubiţă, într-un tunel din Belgia. Dintre toţi şoferii implicaţi, românul a fost rănit cel mai grav.

Tunelul Bevern a fost complet închis marţi seara, 27 noiembrie,  mai mult de două ore, după un accident teribil cu trei tiruri şi o dubiţă, un şofer român de camion fiind cel care a provocat carambolul. Acesta a  intrat direct în semiremorca unui camion cehesc, într-o coloană ce se deplasa cu viteză redusă prin tunel.

Din cauza impactului, camionul din Cehia  a fost aruncat într-o dubiţă a unei firme de construcţii, care s-a izbit de TIR-ul din faţa ei, suferind avarii grave.

Şoferul dubiţei a scăpat miraculos cu răni minore. „Am realizat că ceva merge prost când am auzit primul impact, am înţeles că o să fiu aruncat în camionul din faţa mea, aşa că am sărit pe bancheta din dreapta.”, a povestit şoferul, pentru publicația hln.be.

Şoferul român care nu a observat coloana ce se deplasa cu viteză redusă a fost cel mai afectat de impact. A rămas încarcerat în cabina TIR-ului şi a fost eliberat de pompieri. A fost transportat la spital cu multiple fracturi. Ceilalţi doi şoferi implicaţi au scăpat nevătămaţi.

Traficul în tunelul Beverne s-a desfăşurat pe o singură bandă aproape 10 ore, după deschiderea lui. Vezi mai jos imagini de la locul accidentului prezentate de presa belgiană:

Cele mai citite

Related Articles