[FOTO] Probleme cu Facebook, Whatsapp, Instagram şi în România

Cele trei aplicații (care sunt toate deținute de Facebook și rulează pe infrastructură partajată) au încetat să funcționeze complet cu puțin înainte de ora 17:00.

Platformele au căzut complet pentru mai mulți utilizatori din România. Aplicațiile înregistrează probleme de funcționare la nivel mondial.

Raportări de nefuncționare vin atât de America de Nord și de Sud, cât și din Europa, Orientul Mijlociu sau Asia.

Alte produse care fac parte din aceeași familie de aplicații, cum ar fi Facebook Workplace, au încetat, de asemenea, să funcționeze, scrie The Independent.

Întreruperile Facebook au loc relativ rar, dar tind să aibă un impact vast, nu în ultimul rând pentru că afectează trei dintre cele mai mari aplicații din lume.

Pe toate cele trei platforme, principalele probleme înregistrate sunt legate de reîmprospătarea și încărcarea site-urilor.

Pe Instagramul unor persoane apare un mesaj care spune „Nu s-a putut reîmprospăta feedul”.

La 18:34 au existat 19,221 de plângeri pe care oamenii le-au făcut pe site-ul downdetector, un site ce monitorizează problemele de funcționare a mai multor site-uri importante.

UPDATE

WhatsApp, Facebook și Instagram au început să funcționeze în România, în jurul orei 01:00. La început, aplicațiile au mers greu, însă problema tehnică este pe cale să fie remediată.

Cauza defecțiunii nu este deocamdată cunoscută. Este posibil ca la unii utilizatori nu toate funcțiile aplicațiilor să funcționeze normal și prompt.

Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, scrie New York Times.

Un expert din cadrul firmei de securitate Netsout, Roland Dobbins, a declarat, citat de CNN, că Facebook va recurge la o recuperare graduală a serviciilor sale și că acest lucru ar putea să dureze până când informațiile să fie propagate la nivel mondial.

Sursa:Wall-Street.ro

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles