[FOTO] Avion prăbuşit în Malta. Cel puţin cinci persoane au murit

Un avion de mici dimensiuni în care s-ar fi aflat oficiali ai Agenţiei Europene pentru Frontiere (Frontex) s-a prăbuşit în Malta la scurt timp după decolare, în urma accidentului cel puţin cinci persoane au murit, relatează Reuters online.

Oficiali au declarat presei locale că avionul se îndrepta spre oraşul libian Misrata şi că naţionalitatea victimelor nu este deocamdată confirmată.

Capacitatea avionului este de circa 10 persoane, iar echipele de salvare caută supravieţuitori.

Avionul s-a părbuşit luni dimineaţă, la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional din Malta, în jurul orei locale 07.20 (08.20, ora României), potrivit The Independent.

Şansele să existe supravieţuitori sunt reduse.

Publicaţia The Times of Malta a anunţat că avionul a fost închiriat pentru a fi folosit de către oficiali Frontex.

Coasta de nord a ţării este un punct important de unde ambarcaţiunile cu imigranţi se îndreaptă spre Europa, agenţia Frontex desfăşurând operaţiuni împotriva traficului cu fiinţe umane.

Toţi cei cinci membri ai echipajului avionului uşor care s-a părbuşit în Malta ar putea fi francezi, potrivit unor surse citate de The Times of Malta, însă informaţia nu este deocamdată confirmată.

Aeroportul Internaţional din Malta a confirmat că nicio persoană aflată la bord nu a supravieţuit.

Echipajele serviciilor de urgenţă se află la faţa locului, iar toate zborurile de la şi spre aeroport au fost suspendate. Administraţia aeroportului a anunţat că aerodromul va rămâne deocamdată închis.

 

sursa info: mediafax.ro