Fiul lui Osama bin Laden, ”ucis într-o operaţiune contrateroristă a SUA”

Hamza bin Laden, unul dintre fiii fostului lider al reţelei teroriste Al Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis în cursul unei operaţiuni anti-teroriste, a anunţat preşedintele american, Donald Trump.

Hamza bin Laden era el însuşi membru Al Qaida, care este condusă de egipteanul Ayman al Zawahiri.

Casa Albă a anunţat ieri că Hamza bin Laden, fiul lui Osama bin Laden, liderul al Qaeda care o orchestrat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, a fost ucis într-o operaţiune contrateroristă a Statelor Unite în zona afgano-pakistaneză.

Fără a da detalii referitoare la data exactă a eliminării lui Hamza bin Laden, preţedintele Trump a confirmat în declaraţia Casei Albe uciderea lui. Acesta a devenit un membru de înalt profil al reţelei teroriste al Qaeda, fiind chiar considerat succesorul tatălui său la conducerea al Qaeda.

Pierderea lui Hamza bin Laden nu numai că privează al Qaeda de importante abilităţi de conducere şi de legătura simbolică a acestuia cu tatăl lui, ci subminează de asemenea activităţi operaţionale importante ale grupării, spune preşedintele Trump în declaraţia emisă de Casa Albă. Calificându-l drept lider emergent al al Qaeda, Departamentul de Stat oferise în luna martie o recompensă de un milion de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea lui.

Primele informaţii media privind uciderea lui Hamza bin Laden au apărut în această vară.

În vârstă de aproximativ 30 de ani, Hamza bin Laden era căsătorit cu fiica unui principal lider al Qaeda, care a fost pus sub acuzare de un înalt juriu federal pentru rolul său în exploziile din 1998 la două ambasade ale Statelor Unite din Africa.

sursa – românia-actualitati.ro

De același autor

Related Articles