Femeia care a ucis o româncă în Emiratele Arabe Unite a fost condamnată la moarte

burka-val800_w700_h800_q90

Un tribunal din Emiratele Arabe Unite a condamnat la moarte, luni, 29 iunie o femeie pentru uciderea unei educatoare americane de origine română Ibolya Ryan, în decembrie 2014.

Femeia, care potrivit poliţiei ar fi fost radicalizată pe Internet, a ucis-o pe educatoarea de origine română, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, înjunghiind-o într-o toaletă la un centru comercial din Abu Dhabi. Al-Arabiya nu a precizat numele femeii, dar presa locală a identificat-o drept Ala’a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 30 de ani.

Ryan, în vârstă de 47 de ani, era cetăţean american şi a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în EAU în septembrie 2013. Potrivit unei înregistrări video, ea a fost ucisă de o persoană care purta robă tradiţională şi văl integral.

Femeia poate fi văzută cum se plimbă liniştită în mall, după care ia un ziar şi dispare pe un hol. După o oră şi jumătate, ea reapare şi fuge către un lift. O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall. Un oficial a declarat că o “luptă” a avut loc între victimă şi atacator în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere.

Sursa: gds.ro

Foto: stiri-rol.ro

De același autor

Related Articles