Fără TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor guvernului federal belgian

Angajaţii guvernului federal belgian nu vor mai avea voie să folosească aplicaţia video chineză TikTok pe telefoanele de serviciu, a anunţat vineri premierul belgian Alexander De Croo, relatează Reuters.

Potrivit premierului belgian, consiliul securităţii naţionale al Belgiei a avertizat asupra riscurilor asociate cu vastele cantităţi de date colectate de TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, precum şi cu faptul că acesteia din urmă i se cere să coopereze cu serviciile de informaţii chineze.

‘Aceasta este realitatea’, a notat De Croo într-un comunicat. ‘De aceea este logic să se interzică folosirea TikTok pe telefoanele furnizate de guvernul federal. Siguranţa informaţiilor noastre trebuie să prevaleze’.

Luna trecută, şi Comisia Europeană şi Parlamentul European au interzis TikTok pe telefoanele angajaţilor pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele, cu toate că acesta neagă astfel de intenţii.

Guvernul regional flamand din Belgia a anunţat în ce-l priveşte joi că va restricţiona accesul la TikTok pe telefoanele angajaţilor. De Croo le-a solicitat şi celorlalte guverne regionale să aplice aceste măsuri.

Agerpres

De același autor

Related Articles